Agility

Nu har vi nästan precis kommit hem från agilityn och det har gått hur bra som helst! Både Nala och Bella är jätteduktiga och Bella är helt sjukt snabb! Idag gick det mycket bättre för Bella när hon skulle gå över balansbommen, den var inte alls läskig. Snart ska jag iväg och sitta barnvakt åt två små barn så får vi se hur det går. Önska mig lycka till!


Haha asså kolla hur hon flyger! Hon tar ju sats så långt ifrån! HELT SJUUUKT!

Promenad

Nu har jag precis varit ute på promenad och tänkte att jag skulle fota min lilla Bellabus på hennes 5 månadersdag. Bilderna blev väl inte så jättebra men här kan ni se några iallafall.


Bella och jag har dragkamp


Lilla söta Nala <3


Min lilla älskling på hennes 5 månadersdag


Är hon inte söt?

Bella 5 månader

Idag är Bella 5 månader! Hon har börjat få sin "vuxenpäls" på ryggen så det ser lite roligt ut just nu. Svansen börjar hon också få mer päls på. Hon växer så det knakar. Nu har jag inte mätt henne på att tag men ska ta och göra det så fort jag får tag i en mätsticka. Jag har hört nu från flera stycken när man är ute på promenad "ååh, är det en aussi?" haha nej det är ingen aussi det är en förväxt sheltie. Jag är glad så länge hon inte blir över 43 cm. Hellre en stor medium hund en än liten large hund :D

äntligen!

Nu äntligen kan jag vara inne på datorn igen. Jätteskönt!
Nu ska vi se om jag kommer ihåg va det var jag skulle berätta om Dalarna. Jag lovar att jag kommer glömma massa saker nu men vi får se vad jag kommer ihåg.
I fredags eftermiddag åkte vi iväg. Jag, mamma, lillebror, Lucas, Jessica och hundarna. Resan gick jättebra ända tills det blev mörkt och vi körde fel hela tiden. Jag trodde att vi aldrig skulle komma fram till stugan men tillslut hittade vi rätt och äntligen såg vi skylten där det stod "Rifallet". När vi kom fram var det kolsvart ute och vi packade bara ur bilen, bäddade och gick och la oss. Alla va vi så trötta efter resan.
På lördagen gick vi upp kl 6 på morgonen. Jessica och Appe skulle delta i ett jaktprov och det var därför vi hade åkt upp till Rifallet. Vi gjorde oss i ordning och åkte iväg. Vi fick vänta ett ganska bra tag innan det var Appes tur. Dom började köra och det gick hur bra som helst! Appe var så himla duktig! Han hämtade alla fåglar som han skulle. Tyvärr så råkade Appe knäcka två fåglar och på grund av det fick dom inget pris. Det var så himla synd, dommaren sa att hade det bara varit en fågel så hade han inte brytt sig och dom hade fått dagens första 1:a pris. Jessica och Appe fick så mycket beröm från alla som var där och tittade, det var så synd att han knäckte fåglarna.
Efter att vi varit på jaktprovet så åkte vi tillbaka till stugan och sen gav vi oss iväg till Ludvika. Vi var tvungan att handla lite och Ludvika är närmast att åka till. När vi kom hem igen åt vi middag och tog det lite lugnt och sen lite senare gick vi och la oss.
Sen va det söndag och det blev dags att åka hem. Men innan vi åkte hem så gick vi en långpromenad till storsjön där hundarna fick bada och simma. Dom tyckte det var hur mysigt som helst. När vi kom tillbaka åt vi lite lunch och städa och klockan han bli 17.30 innan vi var på väg hem. Hem resan gick också jättebra, hundarna låg och sov hela resan och vi andra satt och vilade lite.
Nu ska jag äntligen få lägga in några av de tusen bilder jag tog under helgen!


Bella plaskar omkring i Storsjön


Appe leker med pinnen i vattnet


En myr


BellaBus


Mamma och Jessica  plockade kantareller på tomten.


Den här flugsvampen ser ut att komma från en saga.


Appe på jaktprov med en and i munnen


Bella springer på vattnet.


Sötnosen


Bella har brottom i vattnet efter Appe


Lilla vackra Nala i solen


En bild på stugan


Nala sitter och poserar.


Hemma igen

Nu är vi hemma, eller vi kom hem igår kväll men då han jag inte skriva något. Jag tänker faktiskt inte skriva något nu heller. Det är nämligen så att jag är hemma hos Lucas just nu och skriver för våran dator hemma har inget virusskydd just nu så mamma är livrädd att datorn ska krascha igen. Men jag kommer skriva och berätta allt så fort mamma har fixat det, har nämligen tagit massa bilder som jag ska lägga in också.


Ska till dalarna

Om cirka en timme sitter jag i bilden på väg till dalarna. Jag hinner inte skiva mer nu men skriver när jag kommer hem på söndag. Ha det bra!


Här är en bild som på Bella och Dixie som jag skulle lagt in för länge sedan.
Bella ser ganska farlig ut va? ;)

Skola

Jag har bara gått i skolan i 4 dagar och är redan skoltrött. Jag orkar verkligen inte! Jag vill bara vara hemma och ta det lugn!
Eftersom jag går i skolan på dagarna och Bella inte kan vara själv så mycket än så är Sofia så himla snäll och hjälper oss med hundarna. Igår fick det vara på dagis hela dagen och de andra dagarna har hon gått en promenad med dom.
Bella har nog varit ganska glad som fått umgås med Aco hela dagarna. Han har inte visat något intresse alls för henne men idag hade dom tydligen sprunig och jagat varandra lite grann. Hoppas han börjar gilla henne lite nu iallafall för hon är ju så kär i honom! Så fort hon får chansen så slickar hon honom i hela ansiktet och hela rumpan viftar fram och tillbaka. Aco ligger och visar tänderna åt henne men hon fattar ingenting! Hon tror att han älskar henne hur mycket som helst! Hon slickar honom på tänderna när han ligger och visar dom. Haha min lilla gumma! Imorgon blir hon 19 veckor :)

Agility

Idag har vi varit en sväng ute på klubben och tränat lite. Jag och Frida åkte ut med hundarna på eftermiddagen för jag va så himla sugen på att träna. Precis när vi kommit dit kom även Rebecca och Rebecka så medan dom gick och rastade hundarna så byggde jag och Frida en liten bana. Det gick ganska bra att träna idag. Nala var riktigt duktig! Bella var också duktig, vi tränade lite på plattatunneln och balansbommen. Vi tränade på balansbommen för någon dag sen och då gick det jättebra men idag var det lite läskigare. Sen fick hon också springa i alla tunnlar som hon älskar och klättra lite över A-hindret. Hon hoppade även lite idag. Jag vet att det inte är så bra att dom hoppar för mycket när dom är så små men Bella bara älskar att hoppa. Helt plötsligt ser jag att hon flyger över ett hinder som var nästan högst upp! Jag blev helt chokad men det gick bra. Här kommer lite bilder från idag som Frida och jag tagit.


Indra

Mio

Frida fotar när Bella kommer i fullfart ut ur tunneln

Min lilla älskling och jag.

HOPP!

Bella står och spanar på när Axa kör agility.

Alla ville vara med och hjälpa Bella ner för balansbommen

Lite läskigt var det..

Axa som flyger över hindret

Indra som flyger

Skolan har börjat

Kul, nu har skolan börjat. Jag orkar verkligen inte. Jag vill bara vara hemma och ta det lugnt. Första veckan är ioförsig ganska lugn, man gör inte så mycket men ändå. Vi började klockan 13.00 idag och vi höll bara på i en timme så det var skönt. Imorgon börjar vi klockan 10.00 men jag ska ha utvecklingssamtal klockan 8.00 så jag får ingen sovmorgon.

Efter skolan gick jag och Frida hem till henne för vi skulle gå en promenad med hundarna. Vi ringde Angelica och bad henne komma över också för jag ville så gärna träffa lilla Ronja. Hon är så otroligt söt! Vi åt lite och sen gick vi ut på en promenad. Ronja får fortfarande inte gå så Angelica bar henne under armen eller i en liten hundväska som hon hade med sig. Förhoppningsvis får Ronja ta bort gipset runt benet på fredag men det är inte säkert. Jag skulle tagit med mig kameran så jag kunde tagit lite kort men mamma hade tagit kameran så det gick inte. Får ta kort på Ronja en annan dag. Frida och Angelica tog lite bilder så dom får väl skicka dom till mig sen :)

barnkalas och agility

Nu är jag helt slut! Jag kom precis hem från klubben där jag var och tränade lite agility med Bella och Nala. Det gick jättebra! Båda två var jätteduktiga! Bella tyckte det var så roligt och hon är så himla duktig, jag tror att det kommer gå jättebra för oss i framtiden. Nala var också på hugget idag! Hon sprang som bara den och tyckte att det var jättekul. Vi träffade också en annan sheltie där idag som hette Selda, jättesöt :) Det var meningen att mamma skulle ta lite kort på oss när vi tränade men det började regna och dom kort som mamma tog blev inte så bra så jag lägger inte in några idag.

Innan jag åkte och tränade så var jag och hjälpte till på ett barnkalas. Lucas lilla kusin Matilde har fyllt 7 år så idag skulle hon ha kalas. Det gick jättebra men man blir rätt trött. :)

Imorgon börjar skolan.. Jag orkar verkligen inte.

18 veckor

Jag har inte skrivit på några dagra men jag har inte haft något speciellt att skriva. Igår var Nala och Bella på dagis utan mig. Jag hade lite andra saker jag var tvungen att göra och mamma jobbar så därför fick dom vara på dagis med Sofia.
Idag var dom också på dagis men då var jag också med. Bella har busat runt med alla hundar där och så har vi kastat lite boll. Jag försökte ta lite bilder på Bella "in action" men jag lyckades väl lite halft, bilderna blev inte så skarpa men jag lägger in några så får ni se.












Dagis

Idag har vi varit en sväng på hunddagis och badat och lekt. Bella har busat jättemycket med en liten jack russel som heter Itzy och en liten jakt spaniel valp på 4 månader som heter Volly.
Nala hade också ganska kul idag hon har sprungit och skällt på det stora hundarna som en galning när vi va nere vid vattnet och badade.
Vi har också tränat lite agility och lydnad idag och det gick jättebra!


Itzy och Bella busar i skogen

Träning och bad med Frida

Nu har jag och Frida kommit hem från Elfvik där vi varit och tränat. Frida ville träna lite med Mio så jag följde med dom ut med Nala och Bella så jag också kunde träna lite. Nala fick köra lite agility och Bella fick springa lite genom tunneln och över A-hindret. Frida tränade lydnad med Mio och det gick superbra.
När vi tränat klart blev det varmt så då gick vi ner så hundarna fick bada lite. På vägen till stranden ville jag plocka blåbär och det ville Bella också, hon var skit söt, hon plockade av blåbären från buskarna.
När vi kom ner till vattnet så gick Mio i direkt och simmade lite sen höll han sig på stranden. Nala stod vid strandkanten som vanligt och skällde och Bella simmade efter en boll som vi kastade.



     



    



    


Träning hela dagen

Nu har jag precis kommit hem från Elfivk. Jag var där med Sofia och Kim och alla våra hundar. Vi hade med oss 6 stycken hundar, Nala, Bella, Aco, Axa, Becki och Ixie.
När vi kom ut till Elfvik var det jättefint väder så då gick vi ner och badade med alla hundarna. Alla var helt galna och tycket det var jätte härligt att bada. Bella sprang i vattnet efter alla de stora hundarna så hon badade och simmade riktigt mycket idag. Nala som inte gillar att bada sprang omkring på stranden och skällde men hon gick i och doppade tassarna lite också.
Efter badet så gick vi tillbaka till planen och där körde vi alla lite lydnad. Jag håller fortfarande på att träna "fot" med Bella men det går bara bättre och bättre. Vi höll på ett bra tag och efter ett tag började det regna lite grann. Kim gick iväg för att lägga ett litet spår till Bella. Under den tiden spåret skulle ligga så gick vi iväg och körde lite sök med Aco. Han var jätteduktig. Nala fick också köra lite sök och hon är så himla söt när hon springer omkring där i skogen.
När vi var klara med det så gick vi till spåret och Bella skulle få testa men hon fattade inte riktigt vad hon skulle göra men hon gjorde ändå klart hela spåret. Jag tror att det går bättre en annan gång för det här var första gången för henne.


Kim

Becki, Ixie, Bella och Nala

Becki

Ixie

Ixie, Becki, Kim och Nala

Sofia och Aco

Jag och Bella

Sofia och Aco

Nu funkar den igen

Nu har vi fixat datorn, eller den funkade redan igår men jag han inte skriva något då.
Just nu är jag så himla irriterad, Bella vägrar att kissa. Jag har varit ute med henne hur länge som helst men hon kissar inte, hon bara tuggar sönder pinnar och gräver i marken istället. Jag lovar att hon kommer kissa inne istället.

Idag har jag, Sofia och Ninni varit på Himmelska hundar med Nala, Bella, Aco och Axa. Vi hade det jätte trevligt och hälsade på Kim.
Så nu har vi bestämt att imorgon ska vi ut och träna lite tillsammans jag, Sofia och Kim. Det ska bli riktigt kul.
Hoppas det inte är för dåligt väder bara för det är inte kul att vara ute i regn och träna.

Våran dator är trasig

Just nu är jag nera hos min granne och kollar runt lite på datorn. Våran dator hemma har nämligen kraschat. Men vi ska fixa den snart så den går att använda men tills dess kommer jag nog inte kunna vara inne på datorn så mycket och fixa med bloggen och hemsidan.
Indra bor fortfarande hos oss och allting går jättebra. Indra är så lugn och härlig.
Bella och jag var ute för ett tag sen och tränade lite lydnad och kastade lite boll och det gick jättebra. Hon lär sig ganska snabbt vad det är hon ska göra.
Imorgon ska jag förmodlig med Sofia och Ninni till himmelska hundar och fika lite och så. Nu har jag inte så mycket mer att skriva.


2 dagar på dagis

Nu har jag och Bella varit på hunddagis i 2 dagar. Och jag tror att det varit 2 av de bästa dagarna i hennes liv för hon har fått vara med sin älskade Aco hela dagarna. Igår var det väldigt dåligt väder men vi hade det bra ändå. Vi gick våra promenader och Bella fick titta på när Aco tränade lydnad. Idag har det varit mycket bättre väder. Bella har fått en ny kompis idag nämligen lilla Smulan som är en dvärgpudel. Dom lekte och hade hur kul som helst.
Bella och jag har också tränat lite lydnad idag och hon är riktigt duktig.

Indra bor fortfarande hos oss och det går jättebra, Joel gillar verkligen henne.


Hela flocken.

Ibland kan man bara inte hålla sig.



BellaNote.

Bellas älskling.

Smulan <3

Rebeccas sötnos Axa.

Anna! Vilken Anna? BOOK!

oväntat besök

Nu har vi ännu en till hund här hemma. Rebeccas labbetik Indra ska få sova över hos oss i natt. Rebecca är bortrest så det var meningen att Sofia skulle ta hans om Indra och Axa (Rebeccas andra hund) men så har Indra börjat löpa, tror vi i alla fall. Alla hanhundar är jätteintresserade av henne och eftersom Sofia har Aco så går ju inte det så bra. Därför ska Indra få sova hos oss.
Jag var precis ute med alla hundarna och nu ser vi ut som dränkta råttor. Det spöregnar ute och blåser som bara den.
Bella blir helt galen när hon bilr blöt så när vi kom in ville hon busa med Indra och Nala men dom kollade bara på henne som om hon var dum i huvudet, stackars Bella :)

Fortfarande födelsedag

Pappa, jag och Bella kom precis hem från båten. Vi åkte bara ner en snabbis och då tänkte jag att Bella kunde få simma lite. Här kommer lite nya bilder. Nu är det bestämt också att jag ska till dagis imorgon, superkul!








Födelsedag

Idag fyller min lillebror 11 år. Kan inte fatta att han är så stor haha. Just nu är jag hos Lucas så jag ska snart hem och göra mig iordning tills gästerna kommer. Vet ni vad jag ska göra imorgon? :) imorgon ska jag kanske följa med Sofia till hunddagis, har inte pratat med henne om det ordentligt än men ska göra det idag.

4 månader

Idag är det Bellas fyramånadersdag. Tiden går så himla fort. Jag var nyss ute och försökte ta någon fin bild på henne men det gick inte speciellt bra, hon och Nala bara sprang runt som två galningar. Jag har en jättebra idé i huvudet hur jag vill att en bild på henne ska se ut, kanske jag lyckas ta en sån bild senare idag ;) Själv mår jag nog lite bättre idag.. eller jag vet inte jag känner mig lite hängig ändå och har inte tagit febern idag ska nog göra det nu snart, måste bara hitta termometern och sen är det så jobbigt att sitta med den under armen i 10 minuter men men :D

RSS 2.0