24 juni

Bella bara växer och växer! Men hon är lite rolig, hon tror verkligen att hon är en Border Collie! När vi är ute och går så smyger hon på Nala precis som om en border gör när dom vallar. Hon ser så himla rolig ut!

Nästa vecka ska jag åka iväg på konfaläger så då kommer inte jag få träffa Bella på jätte länge! Den här veckan har vi också "konfaläger" fast vi är kvar på ön, inte speciellt kul och jag får så lite tid med Bella, men allt blir bättre när vi kommer hem igen.

10 veckor

Igår kväll var jag och Bella hemma hos Sofia och Aco. Bella bara älskar Aco! Hon är så gullig när dom träffas, hon viker bak öronen och sen viftar hon på svansen som en galning! Aco verkar tycka att hon är lite jobbig men när hon blir lite större kommer han nog tycka mer om henne.

Bella är en riktig bajsätare! Ute så äter hon fågelbajs och inne är det kattlådan som gäller! Så himla äckligt! Imorse kom hon bärande på en stor korv i munnen, fräscht! Hon skäms när vi säger till henne men efter ett tag så går hon dit igen iallafall.

Idag är Bella 10 veckor! Hon växer så det knakar! Hon börjar komma ikapp Nala, Bella kommer bli stor som en häst! haha

agility

Idag har jag och mamma varit ute en sväng vid Elfvik och hoppat lite med Nala. Självklart fick Bella följa med, men hon får bara springa i tunneln! :) Vi åkte ut dit för vi skulle prova den nya kameran så nu tänkte jag lägga upp lite bilder från idag!

   
   
På den sista bilden leker Bella en smygande Border Collie, haha

bilderna från idag











 


himmelska hundar

Idag har jag, mamma, Nala, Bella, Frida och Mio varit på himmelska hundar och fikat. Det var jättemysigt och lilla Bella var så duktig och bara låg och sov.
Mamma och jag har också köpt en ny kamera, en systemkamera och jag är överlycklig! Vi köpte inte någon superavancerad men den tar superfina bilder och är väldigt lätt att förstå, det är en Nikon D40. Imorgon ska jag ge mig ut och krypa omkring i buskar och ta bilder när batteriet laddat klart. Jag lägger in bilderna jag tar imorgon så får vi se hur de blir!

Kamera

KM

Idag var det KM ute på klubben och det gick faktikst riktigt bra! Jag tävlade med Nala och med Sofias hund Aco som är en mallenois. Jag kom 1a med Nala i agilityklass och i hoppklassen vet jag inte, inte topp 3 iallafall. Sen kom jag faktiskt 2a allt som allt, de två andra åren har jag kommit 3a men i år kom vi 2a fast att vi inte tränat alls mycket så det va faktiskt jätte kul! Med Aco gick det inte så bra, jag vet inte ens vilken placering vi kom på men det gör inte så mycket, jag gjorde det mest som en kul grej. Bella var också med idag och hon va så duktig, hon fick följa med för jag tänkte att det var bra träning för henne att se massa människor och hundar och hon var riktigt duktig, hon bara satt och tog det lugnt.


Där är Nalas två rosetter, den första (svart och gul) fick vi för att vi kom 1a i agilityklass och den stora blåa fick vi för att vi kom 2a i klubbmästerskapet!


Nala och jag på bommen, hahah

9 veckor och 1 dag

Igår blev Bella 9 veckor och jag tycker hon vuxit som bara den på bara en vecka. Man ser att hon är på väg in i "fula åldern", den där perioden då benen är långa och smala och pälsen ser hel konstig ut.
Jag var ute på Elfivk en stund idag för jag skulle kolla hur det gick med Nala och slalom. Vi har nämligen KM (klubbmästerskap) imorgon och jag funderar på att ställa upp med Nala i år igen. Vi har varit med i 2 år nu och kommit
på plats 3 varje gång. Bella fick även prova på tunneln idag, gud vad hon tyckte det var kul! Hon sprang som en galning igenom tunneln.
Vi tog lite bilder som jag ska lägga upp och sen försökte vi även ta bilder på Bella igår med Jessicas kamera men Bella bara springer omkring hela tiden men jag lägger upp dom som hom är stilla på iallafall.

Bilderna vi tog idag blev verkligen inte bra på Bella men men..
Nala i solen  Bella i tunneln  Nala 

Här kommer bilderna från igår som Jessica tog
  Bella       

Lite bilder

Här kommer små bilder på Bella och Nala från idag.


Bella står och kollar på vad Nala gör



Jag tycker det ser ut som bella är på väg att flya i väg, hon har så stora öron! :P

Nala och Bella busar

1 vecka

Nu har vi haft Bella i en vecka, tiden har gått så himla fort och på fredag är hon redan 9 veckor.

hemma med bella, dag 2

Det gick ganska bra att vara hemma med bella igår om man bortser från att hon vägrade att kissa ute och höll sig tills vi kom in och då kissade hon. Jag fick damp på henne! Men idag hoppas jag på att det går bättre, hittills har hon kissat ute!
Jusste, det är en jättesnäll tjej som håller på att hjälpa mej att göra en egen hemsida :D den är inte klar än men ni kan gå in och kolla på den på:  http://feliciashundar.2u.se/, fin va? :D

hemma med bella

Idag är det måndag kl är snart 10 och jag är hemma från skolan för att vara hemma med Bella, superskönt!
Jag kommer vara hemma imorgon också. Idag och imorgon det är riktiga skoldagar sen dom andra dagarna ska vi typ bara städa och på fredag slutar vi. Det ska bli så himla skönt med sommarlov! Bella och Nala busar på som vanligt, dom har verkligen funnit varandra.
Ååh neej, nu är det dags att springa ut igen.. hej då <3

Nala berättar

Så, nu tänkte jag sätta in lite vad Nala sa när vi va hos djurkommunikatören, jag sätter inte in allt utan tar bara några delar.

Vem är du?

Åh, fast det här var lite konstigt...hör du alltså vad jag säger? Hmmm....

Jag är en mycket bra och fin dam. Jag är snygg och det tycker många killar också. Fast jag gillar inte alla som gillar mig utan jag tycker mest om de som har värdighet och är så där lugna och coola. (visar bild på en stor hund typ labrador)

Jag tycker om att bestämma ganska mycket själv och tycker att jag skulle kunna få bestämma lite mer själv.

Jag tycker om att jobba och vila...tycker om att spana. (visar att hon har ett favoritställe att ligga och spana på hemma).

Leka kan också var kul (med en boll) men inte leka vad som helst eller med vem som helst. Jag vill välja själv och inte få det påtvingat mig.

Jag är ganska glad och duktig. Jag lyssnar inte alla gånger men det gör jag bara för att jag inte vill och bara för att jag kan.

Tycker mer och mer om att ha lugn och ro omkring mig. Gillar inte när det blir för mycket liv och rörelse...eller för mycket ljud. Jag blir lite osäker då och vet inte riktigt hur jag skall bete mig alla gånger.

Hur mår du i kroppen?

Jag mår ganska bra över lag men är lite stel bak speciellt om det är kallt och fuktigt ute eller om jag har tränat hårt.

Min mage kan vara känslig det är som om det kniper till ibland och gör ont...kan vara jobbigt med en del saker jag äter och lite så.

När jag känner in henne får jag:

Kli i örat, vänster höft stel går ner i benet, låsning under skulderbladen och viss stelhet i axlarna upp mot nacken, (trång mellan skulderbladen?), går ner i armbågarna, tung i huvudet, bubblig/sur i magen tarmarna.

Hur trivs du hemma?

*Fniss* fast nu sa ju de det att jag tycker att det kan vara lite jobbigt med allt liv som kan vara ibland. Jag trivs bra i min familj och de är alla snälla men just nu så är det som om något hänger i luften och jag vet inte riktigt vad det är frågan om. Det gör mig lite osäker ...vad är det som är på gång. Ska jag inte få vara kvar där eller skall de lämna mig eller jag vet inte...det känns bara konstigt och de pratar så mycket och fort så jag hinner inte riktigt med att snappa upp vad som är på gång...

Du skall inte flytta utan det kommer att flytta hem en liten valp till er?

Va? Skall jag få en valp? Får jag bestämma över den då? Den kan bli min! Va kul!!! Fast den får inte ta min plats eller mina grejer...den måste lyda och vara snäll! Den få inte heller tugga på de fina skorna...för då blir det inte bra...

Något du gillar?

Jag tycker om att få vara med och jag tycker om när alla är med mig och tar sig tid. Jag tycker också om att få göra saker tillsammans med Felicia...när vi tränar och skojar så där...hon brukar skratta då..och bli glad...det är roligt.


Elfvik

Idag fick BellaBus följa med mig en sväng till Elfvik och hälsa på mina kompisar, alla tyckte hon va väldigt söt och Bella hade nog gärna hälsat på alla hundar som va där men hon får vänta tills hon fått sin sista spruta.
Sen fick Bella åka hem med mamma och jag stannade kvar där ute med alla för det är nämligen övernattning där idag.

Jag kom på att jag skrev bara jättesnabbt om att Bella hade CEA på ögonen och sen skrev jag inte mer så tänkte bara ta upp det igen så ni som läser inte tror att jag gått och köpt en blind hund för så är det inte.
Bella har något som heter CRD och då är det så att hennes blodkärl i ögonen är vridna. Det påverkar inte henns syn eller något annat utan det enda är att om vi ska para Bella så måste vi vara säkra på att hanen har U.A på ögonen och det är den enda nackdelen. Men eftersom vi inte tänkt att avla på henne så spelar det inte så stor roll. Den här typen av ögonsjukdom är otroligt vanligt hos den här rasen och andra collie raser så det är inget att oroa sig för, dessutom har Bella den lindriga varianten av CRD det finns mycket värre varianter och nästa gång vi ögonlyser henne kommer det inte ens att synas mer.

Nog pratat om det,
BELLA ÄR GALEN!
Nala och Bella springer runt som två galningar och nu när jag nyss kom hem från Elfivk var mamma ute med hundarna och dom kommer springade mot mig med världens fart! Dom är bara för söta tillsammans. Bella försöker verkligen busa med allt och alla hon drar i byxbenen och försöker få fart på katterna men dom bara ligger och slappar och orkar inte bry sig.

Mamma har äntligen fått mailet från Eva, djurprataren, så jag tänkte sätta in hela brevet i nästa inlägg så kan ni läsa vad Nala sagt, <3

myspys i sängen

Bella vaknade kl 4 imorse och då va det bara att springa ut på en gång! När vi väl stod där ute så la hon sig ner för att sova så jag gick in igen och såg två små bajskorvar på golvet, jag hade tydligen varit för seg med att vakna så hon redan gjort det hon behövde inomhus. Efter att jag städat undan henns små korvar gick vi och la oss igen och då fick hon faktiskt sova i min säng för hon ville absolut också vara med, hon hoppade upp och ner på säng kanten men kom inte upp så jag lyfte upp henne och så låg vi och mös och sen somnade vi, så mysigt så!

Bella är bara för söt, hon och Nala har riktigt kul tillsammans. Dom springer verkligen omkring som två galningar. Det är så himla kul att se dom hålla på som dom gör! Nala har ganska svårt att leka med andra hundar och bryr sig inte så mycket men med Bella springer hon och busar som en tok!
Fast just nu är Nala väldigt seg, hon har spytt i morse och nu ligger hon bara och sover, mamma tror att hon åt något när dom va ute som gjorde att hon blev dålig, men men der går väl över.

Juste, igår va vi ute med Bella vid vattnet och solade och badade. Hon tycket att vattnet va lite läskigt men hon va i och plaskade lite granna sen höll hon på att bita och dra i massa pinnar som låg på stranden och var helt galen, haha.
När hon busat klart så somnade hon mitt på stranden på en sten, hon  va så himla söt men tyvärr fick jag inget kort på det för vi hade inte med oss kameran, dumma som vi är!

Nu tänkte jag bara lägga in några små bilder på Bella när hon busar med ett gosedjur och på lilla sjuklingen Nala.

Bella busar med gosedjurBella bus

Nala, :)

bellas första hela dag

Nu har Bella - Nickie varit hos oss i typ en och en halv dag och nu börjar hon bli riktigt busig. Va ute alldeles nyss med henne och hon sprang runt på gräsmattan som en galning! Hon är fortfarande inte trött, hon försöker leka med katterna men dom bara struntar i henne och Nala vill inte heller leka med henne, haha stackats bella - nickie, hon har ingen att leka med. Nej nu måste jag ner till grannen på studentmottagning, <3

tänkte bara..

.. att det kanske är lite kul att se BusBellas eller Nickies (har inte bestämt namn än, men snart!) stamtavla :D kom på att jag kunde ju faktikst sätta in den här. Och så får vi inte glömma lilla Bella eller Nickies stamtavlenamn eller vad man nu kallar det, hon heter faktiskt Belger du Nords Daylight,

image8

2 bilder till


image4
image3

Efter att ha busat med både katterna och Nala så blir man rätt trött..

valp i huset

ååååh! nu har lilla BellaBus kommit, hon är helt underbara! Jag kan verkligen inte fatta att det är min hund, min egna. Hon är ett riktigt litet busfrö och det lär bli mycket jobb med henne! Hon har bara kissar 1 gång sen hon kom till oss kl 3 och då kissade hon inne.. inte så bra men vi får väl springa ut varje minut och hoppas på att hon kissar.
Tänkte att jag skulle lägga in en liten video på henne men vet inte hur jag gör så jag lägger in en bild istället. Hon ser sjukt rolig ut på bilderna, mycket sötare i verkligheten. Jag lägger in en video om jag lär mig hur jag gör. Skriver mer sen.


image2



<3

dåliga nyheter..

Mamma fick mail av Eva idag och hon berättade att det gått bra hos veterinären förutom att Bella tydligen har CEA på ögonen, jag vet inte riktigt vad det innebär men vi måste ta reda på det.
Jag kände verkligen på mig idag att något va fel, usch bara det inte är allvarligt.. Jag skriver mer sen när jag vet

<3

Ändrade planer,

oj oj oj, nu har det blivit helt ändrade planer. Det var ju bestämt att mamma och jag skulle ta bilen upp till Eva och hämta Bella (kallar henne Bella tills vi vet vad hon ska heta) på fredag och att vi skulle sova över där och åka hem på lördagen men nu har mamma fått ett mail fårn Eva där hon skriver så här:

Hej på er !

Vår Saaga har börjat löpa, så vi ska åka till Finland på
Onsdag, om ni vill kan vi ta med Bella till Stockholm.
Dino ska också bo i era trakter ( Åkersberga ) så vi ska
ta med honom.

Jag har bokat om ögon lysningen och tills i morgon kl 10.00,
tyvärr hinner inte stamtavlan komma, men den postar jag så
snart jag är hemma ifrån Finland.

Vi hörs
Eva

Bella kommer komma redan på onsdag! jippie! :D
Nu hoppas jag bara att allt går bra imorgon med ögonlysning och allt, jag kommer bli så ledsen om det är något fel på henne! Men usch nej, så får vi inte tänka! Tänk posetivt! :)

första inlägget

Hejsan, nu tänkte jag först lite snabbt bara berätta om mig själv så ni vet vem jag är.

Jag heter Felicia och är 15 år, jag bor med min mamma och lillebror på Lidingö och vi har en tre färgad sheltie tik på 6 år som heter Nala. Nala köpte vi som omplacerings tik för 2 år sen. Det var egentligen meningen att det skulle bli en valp men så hittade vi lilla Nala och bestämmde oss för henne. Nu har det alltså gått två år och om bara 4 dagar ska mamma och jag åka ner till Strömmstad och hämta en ny liten valp. Jag kan knappt vänta, det är det ända jag tänker på! När vi kommer hem på lördag kommer vi ha en ny liten familje medlem, en liten blue merle tik som vi inte ännu har bestämt namn på. Vi får helt enkelt se vad hon passar och heta när vi träffar henne igen.

Valpen kommer från www.belgerdunord.se och vi var och hälsade på där när valparna va 2 veckor men då var dom så små så dom bara kröp omkring.

Meningen med den här bloggen var att jag tänker berätta om hur det går med valpen och hennes utveckling och så får jag självklart inte glömma lilla Nala. Jag kommer alltså börja skriva ordentligt på söndag då vi fått hem henne ordentligt.


RSS 2.0