Lördag

Nu har jag precis kommit hem men hundarna. Vi har varit ute och träffat Alices hund Texas, han är ju bara för söt. Det var första gången Nala och Bella fick träffa honom, jag har ju träffat honom förut. Nala tyckte att han var lite jobbig och brydde sig inte speciellt mycket om honom. Bella var lite fundersam i början men sen började dom leka. Bella var alldeles för snabb för honom men dom hade kul ändå. I början sprang dom runt sen började dom brottas i skogen och det såg så himla gulligt ut, det såg ut som dom kramades. Det ska bli kul och se dom leka när Texas blir större, då lär Bella få problem med att springa ifrån honom haha. Tyvärr tog jag inga bilder för det var så tråkigt väder ute men får ta bilder en annan gång.

Torsdag

Idag har vi haft friluftsdag i skolan och Nala och Bella har varit med hela dagen. Frida och jag bestämde oss för att välja något som vi kunde ta med hundarna på så vi valde vintervandring med inslag av friluftsliv. Det gick jättebra att ha med hundarna idag, dom har varit så duktiga. Det enda som var lite jobbigt var att Nala hela tiden ville gå längst bak och hålla koll på alla. När man går tillsammans flera stycken vill hon hela tiden valla in alla och ha koll. Haha hon är så söt, jag och Bella gick längst fram sen ser man lilla Nala traska på längst bak, så himla gullig. Ropade jag på henne kom hon och gick med mig ett tag men sen gick hon längst bak igen. Det var ett bra tag sen jag uppdaterade men nu när skolan har börjat är det så mycket annat hela tiden. Vi fick se vårat provschema för några dagar sen, herregud säger jag bara.. Vi har prov varenda vecka fram till sommarlovet förutom 4 veckor och där antar jag att det är inlämmningar eller något. Jag orkar verkligen inte.


Träning

Imorgon är det måndag igen och en hel vecka i skolan.. Jag orkar verkligen inte. Fast det är ändå ganska skönt, vi slutar tidigare några dagar pga utvecklingssamtal och på torsdag har vi friluftsdag så det blir ju ingen riktig skoldag.
Idag har vi (Lidingö hundungdom) haft årsmöte. Vi har valt ny styrelse och tagit upp lite andra saker. Alla förutom Frida sitter kvar i styrelsen och så har två nya kommit in så det är kul. Idag var det också ridhusträning men idag fick bara Bella följa med för Nalas rygg har blivit lite sämre igen.. :( Bella var jätteduktig idag men hon är alldeles för snabb för mig haha. Jag bara klantar till det hela tiden. Jag måste verkligen bli bättre på att visa vart hon ska och jag måste lära mig att hålla koll på vart jag själv ska och inte vara så osäker hela tiden. Fick också prova att köra två varv med Angelicas hund Embla. Embla är så duktig men jag har inte kört med henne och jag blir så osäker i mig själv så det gick väl sådär för mig men Embla gjorde som hon skulle iallafall. :) Hade inte med mig kameran idag så det blir tyvärr inga bilder idag, det får bli en annan gång :)

Snart är det helg

Idag är det torsdag och inte många dagar kvar till helgen. Det ska bli så himla skönt med helg och att första veckan är över. Ååh, jag upptäckte precis att det snöar ute! Haha, solen skiner och det snöar! Jag har inte så mycket att berätta just nu.. Bella fick en ny leksak igår för hennes sköldpadda som hon älskar har gått sönder så mycket så då tänkte jag att det var dags för en ny. Jag vet inte riktigt vad det ska föreställa men mamma tror att det är en apa så vi säger väl att det är en apa, haha. Ni kanske har något förslag på var det är för ngt? Är det en apa? :P

 
Den nya "apan"                                        Som ni ser är sköldpaddan helt trasig mellan benen


Haha, jag tycker dom är ganska söta!


Första dagen i skolan

Jaha, då var det slut på lovet.. Skulle vara skönt med lov ett tag till för jag orkar verkligen inte skolan just nu.. men men.. Hundarna har varit på dagis hela dagen idag så dom har nog haft det roligt! :D Igår blev Bella 9 månader, GRATTIS! Jag säger det varje gång men jag fattar inte att tiden går så fort! Snart är hon 1 år! Helt sjukt! Igår var det dansshow också. Jag kommer inte ihåg om jag sagt att jag är hjälpdanslärare för en liten grupp på 4-5 åringar men igår var det iallafall uppvisning och det gick bra trots att det hade blivit lite ändrade planer och bara 3 av 8 barn kunde komma. Det var lite tråkigt att vi var så få för vi hade räknat med att 6 barn skulle vara med men men.. Nu ska jag nog lägga mig och vila, är så himla trött haha!

ridning

Igår hann jag inte skriva så jag får skriva idag istället. Jag red igår! Ååh, jag tycker att det är så fruktansvärt roligt! Jag har ju suttit på en häst flera gånger men jag har bara ridit helt själv ca 4 gånger i hela mitt liv men jag tycker det är så himla roligt! Angelica är medryttare på en häst som heter Chilette och jag lyckades tjata till mig att jag ville rida så igår bestämde vi att det skulle bli av. Det tog ett litet tag innan vi kunde börja rida för nycklar saknades och lite så men det löste sig och jag fick tillslut rida. :D Jag hade så himla kul där på hästryggen (jag var så fruktansvärt glad och lycklig) och tiden bara rann i väg! Vi höll på ett bra tag och Angelica var min ridlärare och sa hur jag skulle göra. Jag kämpade på som bara den och det gick väl helt okej. Angelica fick mig att rida lätt, galoppera, stanna, driva och att svänga. Hur kul som helst! Ett tag gick det inte alls bra för mig, Chilette ville inte alls göra som jag sa men sen gick det bra, haha! Det måste sett ganska kul ut där jag satt på hästen och guppade som en tok! Men jag tycker ändå jag var ganska duktig som lyckades fatta galopp och allt helt själv (A)! Angelica filmade mig när jag red så vill ni se filmen kan ni gå in på hennes blogg: www.welshochsheltie.blogg.se
Tyvärr blir länken vit men ni kan nog se den ändå.


Haha en lite rolig bild på mig och Chilette


Fullfart! Jackan blåser upp så jag ser ut som ett blåbär!

nu har vi färgat håret

Idag har jag och Angelica färgat håret. Angelica blev jättefin i håret själv tycker jag att mitt hår blev lite livlöst men men :) Jag måste verkligen klippa mitt hår också för det är så fruktansvärt slitet.. Lägger upp bilder på resultatet.

 
Angelica             Jag

7 januari

Idag har Nala och Bella fått busat en hel del! Pappa kom till oss på förmiddagen och han hade med sig Melba. Vi klädde på oss massa kläder och sedan åkte vi ut till Elfvik med alla hundarna för att gå en långpromenad för det var så himla fint väder. Oj vad hundarna busade idag, i vanliga fall brukar dom inte bry sig i varandra speciellt mycket men idag var dom riktigt busiga alla tre! Det är så roligt att titta på när dom springer och leker som galningar haha. Bilderna jag tog blev inte speciellt bra idag men lägger upp några iallafall.









Melba




5 januari



Nu orkar jag verkligen inte vara sjuk och ligga i sängen mer så idag har jag och mamma tagit en långpromenad ute vid Elfvik för det var så skönt väder på förmiddagen. Bella fick prova på lite slalom idag också när vi ändå va där ute. Alla hinder är ju egentligen i ridhuset nu men som tur var lyckades jag hitta 3 riktiga slalompinnar och någon annan konstig pinne som jag använde och det gick bra det också. Efter promenaden blev jag så fruktansvärt trött så jag somnade, jag som inte rört på mig på jättelänge inte konstigt att jag blev trött när jag inte ens är frisk.





Vi tränade lite på att hålla i aportbocken men det gick inte så bra idag.. :P

Ridhusträning

Jag gick på ridhusträningen idag trots att jag inte är helt frisk, har fortfarande lite, lite feber.. Men jag var så himla sugen på att få köra lite och Nala och Bella har inte fått göra något roligt på flera dagar eftersom jag bara legat i sängen. Båda två gjorde bra ifrån sig av det lilla dom fick köra. Nala fick inte köra alls mycket för det känns som hon har rätt ont i ryggen igen, stackars liten, men vi får ge henne lite massage och se till att hon inte springer omkring om hon inte är ordentligt uppvärmd. Bella fick prova på lite slalomingångar idag, det har hon bara gjort typ 2 gånger förut eftersom det inte är så bra att träna slalom tills dom är färdig vuxna men trots att hon bara gjort det så få gånger tidigare så kunde hon det nu riktigt bra, hon lär sig så himla fort! Det är jättekul! Jag hade tagit med mig kameran till ridhuset för jag ville ta lite bilder men det gick inte alls, det är så konstigt ljus i ridhuset så när jag satte på "sport" inställningen (som jag brukar använda när jag tar fartiga bilder) gick det inte alls, bilderna blev helt suddiga och jättekonstiga så det var inte alls kul.



Fullfart in i slalomet

nytt år

Jaha, då var det 2009. Jag har inte fått en så bra start på det nya året, har legat i 40 graders feber sen nyårsafton men nu börjar febern äntligen att sjunka. Jag har inte orkat göra något annat än att ligga i sängen dom här dagarna som gått. Nyårsafton för Bella och Nala gick iallafall bra. Tyvärr har Nala blivit lite skrämd för fyrverkerier så hon skäller till i bland när det smäller och då blir ju Bella lite fundersam men jag tycker ändå att det gick bra. Bella klarade alla raketer bra, vid 12 slaget låg hon och sov och brydde sig inte alls så det var skönt.
Imorgon har vi extra lång ridhusträning, (agility) men eftersom jag varit sjuk får vi se om jag kan gå på det.. har missat alla träningar som varit hittills.. jättetråkigt!





RSS 2.0