fästinghalsband

Nu har min mamma gått på något ganska roligt. Nu när sommaren kommer är det ju dags för alla fästingar att vakna till liv och dom är ju så fruktansvärt äckliga och man gör ju allt för att slippa dom. Jag vill absolut inte sätt på frontline eller expot på mina hundar så vi brukar köra på örthalsband för det har funkat jättebra. Vi köpte var sitt till både Nala och Bella men Bella klarade inte av det. Hon fick total panik när vi satte på det på henne, jag tror att hon tyckte det luktade för starkt. Vi kunde iallfall inte använda det så då tänkte vi att vi skulle köpa ett bärnstenshalsband. Vi har hört att det inte funkar så bra på långhåriga hundar menidag fick jag höra att det tydligen är på långhåriga som det funkar bäst så jag vet inte riktigt. Vi skulle iallafall köpa ett sånt till Bella så mamma åkte iväg för att köpa ett sånt med kom hem med en annan grej. En grej som kallas Tip-clip.
När jag söker på internet om det så står det så här:

Tic-clip består av en bricka med två ringar. Du fäster brickan i en eller två ringar beroende på vad ditt djur väger, sedan fäster du det hela på ett halsband. Brickan ska sitta på dygnet runt. 

Tic-clip är mot fästingar.  Är 100 % Giftfri, Vattenfast, Effektiv i 2 år, Laddad med bioenergi.

Hur fungerar Tic-clip?
Tic-clip är laddad med bioenergi. Detta skapar ett oscillationsfält runt djuret som gör det väldigt svårt för fästingar och annan ohyra att lokalisera djuret. Tic-clip är helt ofarlig för djur och människor.

Det låter ju lite konstigt tycker jag men vi får hålla tummarna och hoppas på att det funkar :D


Brickan ser ut som den oranga på paketet

Söndag

Nu är övernattningen avklarad. Jag tycker allting har gått jättebra.
Igår var det ganska dåligt väder, det regnade men inte så mycket. Igår prövade alla på olika hundsporter, vi grillade hamburgare, gick promenader med hundarna, tittade på film och gick en spökrunda. Allting gick väldigt bra. Vi hade en otroligt liten grupp (men mysig) i år, men vi får skylla oss själva för att vi la övernattningen på den här långhelgen. Idag har vi mest städat hela dagen men alla barnen har också hunnit träna lite agility och spår. Jag var så fruktansvärt trött när jag kom hem så jag somnade och sov i några timmar. Känner att jag måste lägga mig snart igen.
Det blir en jobbig vecka som kommer, eller kanske inte så jobbig men det händer mycket saker. Imorgon är det iof bara vanlig skoldag men på tisdag är det friluftsdag, onsdag till torsdag åker jag på klassresa och sen är det fredag och helg igen.


Bilder från övernattningen


Charlie


Bella (Inte min Bella) ;)


Puff, eller som vi brukar kalla honom, Tuff!


Prins



Fredag

Fredag idag, fruktansvärt skönt med långehelg. Det behövde jag verkligen! Har inte skrivit på hur länge som helst men det har inte funnits något att skriva om. Allt rullar på som vanligt och snart slutar skolan och jag ska börja gymnasiet. Lite läskigt men förhoppningsvis kommer det går bra. Imorgon, lördag, har vi övernattning ute på klubben men alla hundar och medlemmar. Vi har det varje år en eller två gånger. Vi leker lekar, tränar agility, lydnad, freestyle och spår. Sen på kvällen har vi spökrunda och vi hoppas på att den blir lyckad den här gången. Bella har tyvärr börjat löpa så hon får inte följa med men Nala följer med i alla fall. Har inte så mycket mer att skriva nu. Ha det bra.

måndag

Jag måste verkligen bli bättre på att skriva nu har det liksom gått mer än en vecka sen jag skrev. Men jag har inte haft ngt att skriva och inte heller haft tid att skriva. Det är så mycket annats som händer hela tiden. Igår skulle vi haft styrelsemöte men det blev inställt. Jag tränade lite agility med Bella i veckan och det gick riktigt bra, hon är så fruktansvärt snabb så jag hinner inte med! Slalom börjar sitta riktigt bra nu så det är jättekul! Tror jag ska gå ut och träna lite lydnad sen, är hemma från skolan idag för jag är sjuk :(


Söndag

Då var det söndag och min födelsedag! :D Jag nyser som en tok men jag tänker inte bli sjuk!
Igår firade jag och vännerna mig lite i förskott och det var supermysigt. Först tjejmiddag och sen gick vi iväg till en annan kompis. Idag blir det tårtkalas! :D

Lördag

Idag är det lördag men det känns verkligen som söndag. Det har varit så himla skönt att vara ledig sen i torsdags, det behövdes verkligen. Idag är det superfint väder men jag måste fixa här hemma, fyller ju år imorgon så då ska det komma lite vänner. Har inte så mycket mer att skriva. Jag är på väg att bli sjuk, nyser hela tiden. Inte kul alls.

RSS 2.0