Bella mår bättre

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från dansen och Bella mår mycket bättre nu. Jag har precis gett henne 6 stycken koltabletter och hon är mycket piggare nu men hon är fortfarande lite seg. Hon är nog som vanligt imorgon igen. :)

En sväng till djursjukhuset

Nu har jag precis kommit hem från Albano med Bella. Herregud asså.. När jag kom hem på lunchen och skulle gå ut med Nala och Bella kommer Bella med något i munnen. Jag tar bort det ur munnen och ser att det är en alvedonkarta! Då har katterna tagit ner den där alvedonkartan på golvet och Bella har hittat den. Jag vet att det fanns 2 alvedon i men när Bella kom med den fanns det ingen alls i. Jag går ut i köket och där sitter katterna och tittar på en halv alvedon, jag förstår direkt att det är Bella som ätit den andra halvan och förmodligen den andra alvedonen också. Nala skulle nämligen aldrig ät något sånt och inte katterna heller. Jag ringer mamma som ringer Albano och dom säger att vi ska komma in med henne för hon måste spy. Bella är väldigt åksjuk så vi hade hoppats på att hon skulle spy i bilen så slapp vi betala för besöket på albano, men nej då! Bella ligger och sover hela resan som hon aldrig gjort förut. Vi kommer dit och får komma in på en gång, Bella får någon mat och sen en spruta som gör att hon spyr. Hon mådde verkligen dåligt min lilla älskling. Nu ligger hon här hemma och bara sover, så fort hon mår bättre ska hon få koltabletter.

hemma

Nu har jag precis kommit hem från Elfivk men ska kasta mig iväg till vårat möte som börjar om en kvart. Bella var riktigt duktig idag, är stolt över henne! Hinner inte skriva mer nu!

träna

Nu ska jag snart ut till Elfvik med Angelica och Fredrika och träna lite med hundarna. Det är så himla fint väder idag! Vi får se bara om det går bra att ta sig ut till Elfvik för det har varit lidingöloppet hela helgen och då brukar det vara så mycket bilar att det är svårt att ta sig ut dit. Men vi hoppas på att det går!
Sen idag har vi styrelsemöte, men det är senare på eftermiddagen. På torsdag börjar kurserna.

Idag var det sista dagen på himmelska..

Usch, idag var det sista dagen på Himmelska.. Jag vill inte börja skolan igen. Fast på måndag så har vi studiedag så då ska jag faktikst jobba några timmar på Himmelska! Idag fick både Nala och Bella följa med och Frida hade med sig Mio också.
Milla (som jobbar på Himmelska)  håller på att utbilda sig till djurkomunikatör så idag har hon "pratat" med Mio och Bella. Jag kommer inte riktigt ihåg vad hon fick fram ur Bella men jag kommer skriva det sen så fort jag får lappen hon skrev ner allt på.




En ganska roligt bild på Frida och Bella


Bella fick väldigt starka kännslor för den lilla Japanska spets valpen, kan inte stava hans namn men han hette typ Shogun.


Sötnosen Lusse


Frida och Mio


HAHA, lilla Mio. (Detta är Mios "fula min")


Bella fick en leksak idag, en sköldpadda som nu är döpt till Gustav.
Bella var väldigt bestämd om att Gustav hade ful frisyr så hon var tvungen att fixa till den.


Gustav


Nala och Bella har fått en jättemysig bädd av Milla, visst är den fin?


Här är dom saker som vi fick för vi praoat där.
* En bok av Mia Mattson, djurkomunikatör. Detta är hennes andra
bok, har redan läst den första som heter "Lyssna när djuren talar"
* Sköldpaddan Gustav
* En boll man gömmer godis i. (superkul)



bollkastare

Idag har det gått jättebra på Himmelska, det var riktigt bra med kunder. Jag köpte en bollkastare till Nala och Bella idag. Hur kul som helst! Jag rekomenderar den verkligen, supersmart! Man behöver inte böja sig ner och ta upp bollen utan den fastnar ändå, jätteskönt om bollen är smutsig eller så. När jag kom hem från Himmelska så gick jag en sväng med hundarna och passade också på att ta lite bilder innan solen gick ner. Älskar bilden på Nala.


En ganska bra bild på storleksskillnaden


Haha, vilken skillnad..!


Så himla söt, min lilla lilla älskling!


BellaNote, <3


Hon bara älskar att springa efter bollar!


Nala och Bella blev helt faschinerade när stora Silja Line Galaxy åkte förbi


Här är en bild på min älskade bollkastare!


Höst,




Andra veckan på himmelska

Andra veckan på praoen har börjat bra, igår var Bella med och det var inte så mycket kunder. Praoen idag gick också bra. Angelica och  Ronja kom föri en stund idag. Nala och Bella har varit på dagis hela dagen så nu ligger dom och sover. Det har varit otroligt fint väder idag men jag har knappt varit ute, ska snart gå en promenad med hundarna innan solen försvinner helt.

elfviksdagen

Idag har det varit Elfviksdagen så vi i Lidingö Hundungdom har visat upp agility. Jag och Nala visade lite och det gick ganska bra. Vi körde inte slalom eftersom jag vet att hon får ont i ryggen av det. Det gick jättebra för alla andra som visade upp sig också!  Mamma har fotat alla bilder så jag lägger upp några stycken.



Fannys lilla Bonnie


Charlie och Fanny står och gör sig beredda


Nala i full fart!



Idag är det 1 år sen vi hittade Curry och Skrållan.
Kan inte fatta att tiden gått så fort! Skrållan har också precis börjat löpa
så just nu springer hon runt i lägenheten och låter som en sjuk ko eller något.


Mina sötnosar på mumsar på kyckling




Sheltieträff

Idag har jag, mamma och Angelica varit på sheltieträff i Sätra. Det var hur många sheltiesar som helst och vi har nu fått en beskrivning av både Nala och Bella. Angelica hade med sig lilla Ronja och hon fick jättefin kritik! Vi har också träffat Bellas bror Dino och det var jättekul! Han är supersöt!
Jag fick en chock idag när jag fick höra att Bella är 45 cm i mankhöjden, det blir large för oss nu tyvärr.. Men det går säkert bra ändå..
Sen har vi tagit hur många bilder som helst som jag lägger in nu:


Bellas jättesöta bror Dino


Nala på utställningsbordet


Bella på utställningsbordet


Två små sötnosar


Lilla Ronja på utställningsbordet


Ronja står så fint framför domaren


En otroligt söt liten sheltievalp


Dino på bordet


Söta Dino


Massor med shelties.


Bella fjantar sig framför snyggingen Gizmo


Syskonen brevid varandra


Man ser att dom är syskon va? ;D


Min sötnos!


Haha Dino sötnos



Dino kör agility


Finns det någon sötare?


Finare får man leta efter!


Ronja och Bella bara älskar att leka med varandra!


En otroligt vacker blue merle


Dag 5 på himmelska

Idag har det gått jättebra! Vi hade hur mycket kunder som helst! Nala och Bella skulle ju följa med men mamma tyckte det var bättre om Nala stannade hemma så det var bara Bella som följde med. Bella har varit hur duktig som helst i dag. Hon har varit själv ute i cafét och myst när jag varit i köket och fixat. Sen kom Alice, Maria och Emma förbi och fikade det va jättemysigt.
Imorgon ska vi upp tidigt och åka iväg på sheltieträff i Sätra.


Alice vill inte vara med på bild men Emma och Maria kör på! ;D


Alice posar, Emma pratar och Maria äter ;D


Så jäkla sööööt!


Efter en hel dag på himmelska så blir man riktigt trött


Dag 3 och 4 på himmelska

Jag skrev aldrig något om praoen igår så jag gör det lite nu. Vi hade ganska många kunder så det var kul. Frida och jag skulle vika lite tvätt och då hittade vi 2 skjortor och förkläden som vi klädde på oss och hade jättekul i. Jag ska lägga upp en bild på det sen. När vi jobbar där har vi nämligen inga speciella kläder men så hittade vi "riktiga cafékläder". Sen kommer jag inte ihåg vad vi gjorde mer. :P

Idag har vi haft riktigt mycket kunder. Frida och jag har bakat nästan hela dagen idag, först bakade vi 2 stycken smulpajer med hallon och blåbär, sen 2 stycken citronkladdkakor med hallon i (helt underbar), sen massor med nyttiga hundkex och chokladbollar. Självklart var vi "tvungna" att smaka på smulpajen och kladdkakan så nu är jag så himla mätt! Jag kommer säkert gå upp minst 10 kilo under de här veckorna.
Imorgon ska Nala och Bella få följa med hela dagen så det ska bli jättekul att ha dom med, jag saknar dom så mycket när man ser alla andra med sina hundar.
Nu under praoen så hinner jag nästan inte träna nånting med Bella eller Nala för vi slutar jobba så sent men jag har tränat lite på "trampa" och andra lätta saker som man kan träna på inne.

Jag längtar så mycket till helgen, på lördag ska vi på sheltieträff i Sätra och då ska vi få träffa Bellas brorsa Dino så det ska bli jättekul!

Fota vattendroppar

Jag har fått höra att man kan fota vattendroppar i diskhon och att det kan bli jättehäftga bilder så jag var bara tvungen att pröva det idag. Det var verkligen jättesvårt att ta korten men några blev riktigt bra! Jag la ett turkost papper i botten av diskhon så att det skulle bli lite snyggare. Kolla vilka häftiga bilder!










Andra dagen på himmelska

Idag har det också gått jättebra, idag har det varit lite mer kunder än igår. Idag har vi inte gjort så mycket, vi har fixat lite mat, stått lite i kassan och sen har vi ändrat om på alla leksaker och flyttat alla tröjor som man kan köpa och det blev riktigt bra. Lucas kom in med Bella vid lunch så vi fikade lite men sen var Lucas tvungen att åka så Bella stannade kvar med oss. Sen när vi slutade så kom mamma och hämtade oss, jätteskönt! Då slapp vi åka tunnelbanan. När vi lämnade av Frida så stannade vi och plockade lite äpplen så nu ska jag göra äppelpaj! Bella fick träffa Mio lite också och blev helt överlycklig när hon såg honom. Haha, min lilla gullunge..

Här kommer lite bilder från idag:


Kolla vad fint vi gjorde!




Frida står och plockar i massa saker..


Frida och jag köpte varsin tröja idag, Frida köpte den oranga och jag den blå!


Jätteglada Frida med sin nya tröja


Bella hade fullt upp med att leta godis i den där grejen som man gömmer godis i


Frida och min gigantiska bebis busar


En otroligt snygg bild på mig och min nya tröja


HAHAH SNYGGINGAR! Bella ser helt konstig ut och jag med!






Första praodagen

Idag var det första dagen på Himmelska hundar (ett hundcafé) och det gick jättebra! Vi städa lite, tvättade lite handdukar och satte små lappar på små gosedjurshundar :P Frida och jag har ju praoat där en gång tidigare i mars och var bara tvungna att praoa där igen. Det är så himla mysigt där. Idag var det så himla lite kunder, helt sjuk! Det var bara 4 kunder idag, av alla gånger jag jobbat där har det aldrig varit så få kunder, hoppas det kommer flera imorgon! :)


Kattungar och valp till salu

Idag har jag verit och tittat på två små underbart söta kattungar. En hane som var går och en hona som var sköldpaddsfärgad. Det är Lucas och Jessicas kompisar som köpt de små liven. Dom var hur söta som helst. Jag kommer ihåg när Curry och Skrållan var så små.
När vi hade varit och kollat på dom åkte vi vidare för att kolla på nya delar till Lucas moppe. Jessica och Lucas kände någon som hade gamal delar som dom inte behövde längre. När vi kom dit så fick vi träffa en otorligt liten söt valp. Det visade sig att han ska säljas. Han heter Kingston och är en blandning mellan rottweiler och doberman. Hur go som helst. Han är född den 9 juni så han är snart 14 veckor om jag räknade rätt. Kingston kommer från "hitta hem" eller "hundar utan hem" någon sån förening iallafall. Killen som köpt honom kunde inte ha kvar honom så då har dom här andra personerna honom så länge tills dom hittar ett bra nytt hem åt honom. Kingston har ett urhärligt temperament och kommer nog bli en ganska bra lydnadshund. Om någon är intesserad så kan ni ju skriva det till mig. :) Här får ni se lite bilder på honom!









Inte världens bästa bilder för dom är tagna med min mobil, men visst är han söt?

Igår

Jag han aldirg skriva vad jag gjorde igår så jag gör det nu istället. Efter skolan så åkte jag, Frida och Angelica in till himmelska hundar och fikade. Nala, Bella och lilla Ronja fick också följa med. Det var jättemysigt och Ronja och Bella hade hur kul som helst. Nästa vecka ska jag praoa på himmleska hundar igen och det ska bli jättekul, gulligare personal får man leta efter!

dåligt batteri

Jag kom till pappa för en stund sen och tänkte att jag skulle ut och fota alla 3 hundar tillsammans, det är ju så kul med 3 sheltiesar i olika fäger, en trefärgad, en svart/vit och en blue merle. Jag kommer ut tar upp kameran och ska fota så händer det ingenting, då står det att jag måste ladda batteriet. Kul! Jag som inte har någon laddare här och jag som så gärna ville ta kort på alla tre tillsammans. Aja, det får bli en annan gång.. :/

Måste bara berätta också att jag nyss läste att lilla Aika är hemma igen!


Vilken skillnad

Jag är bara tvungen att lägga in dom här 2 bilderna, på ena bilden tror jag Bella är 9 veckor och på den andra bilden är hon kanske 4 1/2 månad eller ngt. Kolla vad hon vuxit!


Bella 9 veckor och Appe


Appe och Bella 4 1/2 månad.

Ganska stor skilland va? :P

orientering

Nu har jag kommit hem från våran friluftsdag, vi hade orienteringen och det gick ganska bra. Vi hittade alla kontroller som vi skulle hitta.
Jag var också precis ute med Nala och Bella och helt plötsligt ser jag att Bella börjar skaka på huvudet så jag gick fram för att kolla va det var och då fick jag blod på handen. Jag blev jätteorolig men så kollade jag i munnen och märkte att blodet kom för att hon tappat en av sina bebis tänder när hon lekte med Nala. Haha.
Sen lite senare idag ska vi åka till pappa och äta middag för mamma ska bort i kväll. Då får Nala och Bella träffa Melba som dom inte gjort på länge, :)

Aika försvunnen




Aika försvann den 9 september kl 18:45 i närheten av Postterminalen i Tomteboda, Solna, på gränsen till Stockholm. Dom var ute och gick när de fick två lösa schäfrar efter sig. Aika lyckades slita sig lös ur halsbandet och flydde i riktning mot Essingeleden/stan med hundarna efter sig. Schäfrarna kom tillbaks efter en stund men Aika har inte synts till sedan dess.

Snälla, har ni sett/hört något, kontakta Sigrid  på 08-345448 / 070-9642403

alternativt Björn 070-3249517

Namn: Aika
Ras: Australisk kelpie
ID-Märkt: Chip nr 978000001017131
Hemort: Stockholm
Kontaktperson: Sigrid Suneson
Telefon: 08-345448
Mobil: 070-964 24 03
Email: [email protected]

Fler bilder på Aika: http://www.kajko.nu/


OBS, Det är inte min hund!


slagsmål

Usch, idag fick jag höra en sån hemsk sak som hände på hunddagis idag. Det hade blivit världens slagsmål mellan två hundar så den ena hade fått åka till akuten och hade över 13 jack mot strupen, hade hunden som bitit honom råkat bita lite längre in hade han förmodligen inte klarat sig. Men han fick hjälp med såren och han mår bättre nu. Nala och Bella var på dagis idag och jag är så glad att dom inte var i närheten av dom när det hände.
När Nala och Bella kom hem från dagis var dom så smutsiga så jag badade båda två. Nala behövde verkligen bada! Hon var inte mysig i sin päls men nu är båda två så fina i pälsen! Imorgon har jag studiedag så då ska jag hitta på något kul med hundarna!

trött..

Nu är jag trött. Det har varit en lång helg. Jag har studiedag på tisdag så då får jag vila, hur skönt som helst. Nästa vecka ska vi praoa, längtar jättemycket.
Mötet tidigare idag gick bra, vi gick igenom allt vi skulle och nu har jag lite koll inför kurserna.
Bella har fått en superfint täcke idag också. När jag kom ut till klubben var redan Fredrika, Frida, Fanny och Christina där och så kommer Fredrika fram till mig och frågar om Bella kanske kan ha ett täcke hon håller i händerna. Hon hade tydligen fått det från sitt jobb men varken Swea eller Mimmi kunde ha det så då frågade hon om Bella kunde ha det och det passade perfekt på henne! Hur fint som helst! Jag ska lägga in en bild på henne med den sen så får ni se hur cool hon ser ut i det ;) haha.
Lucas match idag gick tyvärr inte så bra, dom va så nära på att vinna men tyvärr så vann det andra laget med en boll, jättetråkigt men dom var så duktiga.
Imorgon i skolan har vi skojfotografering, alla killar ska vara utklädda till tjejer och alla tjejer till killar. Vi får se hur många som kommer ihåg att vi har fotografering imorgon, det känns som flera stycken kommer glömma..

styrelsemöte

Idag klockan 16.00 har vi styrelsemöte ute på klubben. Hoppas det går ganska fort idag. Jag och Fanny måste också börja planera inför kursstarten som är snart. Egentligen var det meningen att jag skulle åka ut och träna lite lydnad innan mötet men Lucas har handbolls cup just nu och har tagit sig till kvartsfinal så jag måste åka och heja lite på honom! Det är så sällan dom spelar hemma matcher!
Igår var det också matcher hela dagen men då gick det inte så jättebra för dom men idag har dom vunnit första matchen och klockan 13.15 är nästa match så då håller vi tummarna för dom! Jag berättar sen hur det gått för dom!


agilty

Jag slutatde skolan ganska tidigt idag så då bestämde jag och Lucas mamma Jessica att vi skulle ut och träna lite agility. Det gick hur bra som helst för oss idag. Både Nala, Bella och Appe var jättedukitga! Nala var riktigt på hugget idag, så snabbt som hon sprang idag har hon nog aldrig sprungit, jag han knappt med! Bella var också sjukt snabb idag, jag han verkligen inte med. När hon sprang genom en lång tunnel och sen upp på A-hindret var jag tvungen att springa så fort jag kunde för att hinna med henne. Helt sjukt vad snabb hon är! Om ni tittar på bilderna jag lagt in så måste jag bara säga att byxorna jag hade var alldeles för långa det var därför jag var tvungen att vika upp dom haha.


Hopp

Min lilla agilitystjärna!

En suddig men härlig bild!

Full fart på bommen

Full fart här också

KOM IGEN DÅ MAMMA!

WOOHOOO!

Tungan rätt i mun

Bella hoppar ur bilden

Nala hoppar!

En trött lite sötnos på A-hindret

Min gigantiska gullunge!

Klicker

Idag var det andra gången jag och Bella tränade lite klickerträning och nu fattar hon precis vad klicket betyder. Hon lär sig så himla fort! Vi har också tränat "trampa" idag så nu sitter det också, vi måste bara fin slipa lite på det. Just nu ligger hon och Skrållan och myser. Dom håller om varandra medans Skrållan slickar Bella på nosen. Dom är bara för söta tillsammans!

Lägger in lite bilder på det förra inlägget

ett monster till hund

Jag skrev aldrig igår och idag har det inte hänt så mycket så jag passar på att skriva lite om igår.
Igår var det söndag och vi hade vårat första stryelsemöte efter sommarlovet. På eftermiddagen innan mötet så åkte jag ut till klubben ett tag för alla andra var där. Bella fick köra lite och det gick bra men anledningen till varför hon fick följa med var för att jag skulle passa på att mäta henne.  Vi var nere på planen ett tag och alla körde lite agility. Sen var det dags för vårat möte så vi gick upp till klubbstugan och satte oss. Nu har vi äntligen bestämt när våra agility och lydnads kurser börjar.  Jag mätte Bella och fick en chock. HON ÄR GIGANTISK. Hon kan inte vara en sheltie! Hon är så fruktansvärt stor. Det lär ju blir large för mig sen när jag ska köra agility. Det är nästan så att jag inte vågar skriva hur stor hon är för jag skämms nästan. Hon är 41 cm och hon är bara 5 månader! :O Jag trodde hon var kring 38 men så tittar jag på mätstickan och får en chock! Hon är verkligen gigantisk. Jag undrar hur det här ska sluta.. :( hjälp...


Det här kanske är Bellas riktiga jag? En aussie!


På bilden är det Charlie, en aussie som Fanny brukar träna med.

RSS 2.0